Welke klacht?

Welke klacht?Wanneer bezoekt u een osteopaat en met welke klacht?
Veel mensen met chronische rug- of nekpijn hebben baat bij behandeling door een osteopaat. Maar de lijst van klachten waarbij een osteopaat kan helpen is nog veel langer. Ook bij bijvoorbeeld migraine, whiplash, buikpijn, slechte darmwerking kan behandeling door een osteopaat zinvol zijn. Ook is het belangrijk om te weten dat osteopathie uitkomst kan bieden bij huilbaby’s.

Het is onmogelijk een lijst te maken van alle klachten waarmee u bij een osteopaat terecht kunt.

Osteopathie kan in veel gevallen de oorzaak van het lichamelijke probleem wegnemen. Welke klacht (en) hiervoor in aanmerking komen ziet u in het onderstaande overzicht. Staat uw klacht er niet bij, aarzel dan niet contact op te nemen met een erkend osteopaat en vraag of hij of zij iets voor u kan betekenen.

 

 • Rugklachten
 • Nek- en schouderklachten
 • Hoofdpijnklachten
 • Heupklachten
 • Bekkenklachten, ook gerelateerd aan de zwangerschap
 • Sportblessures, verstuikingen
 • Whiplash
 • Hoofdpijn
 • Terugkerende bijholteontstekingen of oorontstekingen
 • RSI
 • Refluxproblemen
 • Maag- of darmklachten
 • Pijn na operaties
 • Menstruatiestoornissen
 • Oedeem
 • Concentratieproblemen
 • Chronische vermoeidheid