Over mij

kinder osteopaatOsteopaat, gespecialiseerd in nek en rugklachten.

Brian ( Haarlem, 1971) is in 2007 na een carrière als fysiotherapeut/praktijkhouder afgestudeerd en fulltime werkzaam als osteopaat. Brian Behandelt zowel volwassenen als kinderen.

Kwalificaties:

  • Gecertificeerd kinder osteopaat *1 (2015).
  • Gecertificeerd sport osteopaat *2 (2011).
  • 18 jaar ervaring als geregistreerd therapeut in het behandelen van klachten aan de wervelkolom (lage rug en nek) en in het behandelen van hoofdpijn.
  • Als osteopaat is Brian geregistreerd bij de Nederlandse Osteopathie Federatie (NOF) en is lid van de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO). Registratie bij deze instanties is van belang om de kennis en kunde van therapeut te blijven waarborgen, maar ook een voorwaarde voor vergoeding van de behandeling door verzekeraars.

*1 De opleiding osteopathie bij kinderen bestaat uit twee jaar en in totaal 15 modules, een zestal stagedagen. Panta Rhei werkt intensief samen met opleidingen in andere Europese landen te bevordering van het niveau van de osteopathie bij kinderen. De opleiding is geaccrediteerd door zowel het NRO als het GNRPO.
Binnen de basis opleiding osteopathie wordt er weinig aandacht besteed aan de specifieke behandeling van de baby en het kind.

*2 Osteopathie en sport

De opleiding is bedoeld de osteopaat die veel werkt met sportmensen, die werken voor een sportclub, team of sportbond. In deze cyclus wordt er dieper in gegaan op de specifieke problemen van de sporter, trainingsleer en sportrevalidatie.
Deze cyclus wordt georganiseerd in samenwerking met andere Europese landen en is bedoeld voor osteopaten die werkzaam zijn of willen gaan werken in de professionele sportwereld.In de modules wordt de specifieke biomechanica behandeld van de meest beoefende sporten zoals voetbal, racketsporten, atletiek, zaalsporten, wielrennen etc.